vector24.ro

Asigurările de care ai nevoie.

Informații utile

Informații utile despre asigurări - Vector24.ro

Servicii

Serviciile de asigurări - respectiv emiterea de oferte și polițe - sunt prestate de către S.C. Vector Broker de Asigurare Reasigurare SRL, cu sediul în București, strada Ienăchiță Văcărescu nr. 60, etaj 2, sector 4, în calitate de broker de asigurări autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și înscris în Registrul Brokerilor de asigurare la numărul RBK-195.

Aici poți găsi câteva informații de interes general despre serviciile prestate de către acest partener.

Cum plătesc?

Plata serviciilor achiziționate prin intermediul site-ului Vector24.ro se poate face on-line prin intermediul cardurilor bancare sau prin Ordin de Plată, în conformitate cu specifiul și cu situația concretă a comenzilor.

În cazul plăților online vei fi redirecționat către pagina de plăți a partenerului nostru RomCard, unde va trebui să îți introduci datele personale în scopul autorizării tranzacției, urmând să fii înștiințat prin email în momentul autorizării acesteia.

În cazul plății prin Ordin de Plată conform facturii proforme sau decontului primit, vei primi un email de confirmare în momentul în care plata este confirmată în extrasul de cont bancar al partenerului furnizor al serviciilor contractate.

Dreptul de retur

Dreptul de retur al serviciilor achiziționate prin intermediul magazinului Vector24.ro este specificat în cadrul fiecărei comenzi, în conformitate cu precizările partenerilor noștri.

IMPORTANT:

Conform prevederilor legale în vigoare, polițele RCA emise se pot anula doar în cazul înstrăinarii sau radierii din circulație a autovehiculului. Pentru mai multe detalii privind anularea acestora, va rugăm sa ne trimiteti un mesaj la adresa office@vector24.ro.

Înainte de încheierea poliței

  • verificați riscurile asigurate (chiar și la polița RCA există acoperiri suplimentare oferite de anumiți asigurători, de genul asistenței rutiere, asigurării de accidente persoane, ș.a.m.d.) și excluderile cu atenție, nivelul franșizelor și modul lor de aplicare.
  • de asemenea aveți la dispoziție, conform unui ordin ASF, numărul de reclamații primite de fiecare asigurător în ultima perioadă, acesta fiind un indicator calitatativ demn de luat în calcul la încheierea unei polițe (fie ea și RCA).

După încheierea poliței

  • verificați cu atenție detaliile poliței (în special cele legate de mașină și proprietar). Acestea influențând prima de plată, în caz de daună se poate interpreta intenția de a emite eronat polița în scopul obținerii unui tarif scăzut.

În caz de accident

  • dacă în eveniment au fost implicate doar două vehicule și au rezultat doar pagube materiale, atunci folosiți formularul de Constatare amiabilă de accident. Totodată, dacă au fost implicate și alte părți, pe lângă cele două vehicule (de ex. mașina care a provocat accidentul a împins vehiculul dvs. într-un stâlp), prezentați-vă în 24 de ore la secția de poliție cea mai apropiată. În caz contrar, chiar dacă nu sunteți vinovat de producerea accidentului veți avea neplăcuta surpriză de a rămâne fără permis de conducere pentru 30 de zile.
  • verificați detaliile poliței dvs. (atât CASCO cât și RCA - sunt asigurători care oferă asistență rutieră în cadrul poliței RCA) în privința existenței acoperirii suplimentare denumită asistență rutieră. Puteți beneficia de tractarea vehiculului și alte servicii complementare utile în astfel de situații.

Stiați că...

  • reducerea acumulată în funcție de clasa de bonus-malus se poate transfera de pe o mașină pe alta, chiar și în cazul înstrăinării vehiculului, în următoarele condiții: "În cazul înstrăinării/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobândit se face pornind de la clasa de bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior."

Asigurători