vector24.ro

Asigurările de care ai nevoie.

Știri și articole Condițiile necesare pentru încasarea despăgubirilor de la Astra AsigurăriCondițiile necesare pentru încasarea despăgubirilor de la Astra Asigurăripublicat acum 6 ani – joi, 12 mai 2016 la 20:45 pm


Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a început deja de săptămâna trecută plata despăgubirilor către creditorii de asigurări ai companiei Astra Asigurări, intrată definitiv în faliment prin decizia Curții de Apel București din 28 aprilie 2016.

Potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată și care au dosarele complete.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor de asigurare al societății aflate în faliment.

Plățile se vor efectua în funcție de varianta aleasă de fiecare creditor de asigurări: într-un cont bancar prin virament, prin mandat poștal sau cash, la orice agenție a Raiffeisen Bank.

Decizia instanței din data de 28 aprilie 2016 nu modifică activitatea de primire și procesare a cererilor de plată din partea potențialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări. Această activitate, conform legislației, se va desfășura timp de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotarârii judecătorești de faliment sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior.


Vrei să fii la curent cu noutățile din domeniul asigurărilor?
Citește și alte știri și articole dezvoltate sau selecționate și interpretate special pentru tine de echipa noastră.

Asigurători