vector24.ro

Asigurările de care ai nevoie.

Știri și articole Ce este asigurarea RCA și cine trebuie să o încheieCe este asigurarea RCA și cine trebuie să o încheiepublicat acum 6 ani – vineri, 17 iunie 2016 la 9:02 am


Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) reprezintă o formă de protecție pentru terții prejudiciați în urma unui accident auto. Aceștia sunt despăgubiți pentru daune la autovehicule, pagube aduse altor elemente de pe șosele, precum case, stâlpi, parapeți etc., vătămări corporale și deces.

Pentru vătămări corporale și deces, inclusiv prejudicii fără caracter patrimonial (daune morale), despăgubirile se achită în limita sumei de 5 milioane de euro, iar pentru pagubele materiale, despăgubirile merg până la 1 milion de euro.

Asigurarea RCA este obligatorie pentru vehiculele înmatriculate în România și poate fi încheiată atât de persoanele fizice, cât și de persoanele juridice. Având în vedere că polița de Carte Verde este parte integrantă a poliței RCA, acoperirea teritorială a asigurării RCA este atât în România, cât și în Uniunea Europeană și țările membre Carte Verde.

În prezent, în România, sunt autorizate să vândă asigurări RCA nouă companii: Allianz-Țiriac, Omniasig, Groupama, Asirom, Uniqa, Generali, Euroins, Carpatica Asig și City Insurance.

Prin vector24.ro puteți primi în mai puțin de 2 minute cotații de la toate firmele de asigurări enumerate mai sus, trebuie doar să vă completați datele personale și ale mașinii aici: RCA.

Puteți verifica valabilitatea unei polițe RCA consultând baza CEDAM de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Neasigurarea autovehiculului printr-o poliță RCA reprezintă o contravenție, care se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării.


Vrei să fii la curent cu noutățile din domeniul asigurărilor?
Citește și alte știri și articole dezvoltate sau selecționate și interpretate special pentru tine de echipa noastră.

Asigurători